Можливості економічного старту для малозабезпечених сімей

  • 561

Фото без описуЗ 1 січня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 №397 «Деякі питання сприяння економічної самостійності малозабезпечених сімей" (далі - Постанова).

Відповідно до цієї Постанови непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї у разі її реєстрації як безробітної в установленому порядку, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, має можливість отримати фінансову допомогу для організації такої діяльності.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, що на даний момент становить 97 500,00 грн. Ця  допомога є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету.

Для сприяння організації підприємницької діяльності центри зайнятості надають профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують професійне навчання.

«Якщо ви непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї, зареєстровані як безробітні в установленому порядку і бажаєте отримати фінансову допомогу для організації підприємницької діяльності, просимо звернутися до відділу соціального захисту Рава-Руської міської ради (вул. Я. Мудрого, 3, ІІ поверх) за отриманням детальної інформації», - повідомила начальниця відділу соціального захисту Олена Галуха.