Добровільний пожежний рух в Україні

  • 111

 

🧯Добровільний пожежний рух в Україні набирає обертів. Бажаючи убезпечити своїх мешканців, учасники місцевого самоврядування почали активно розвивати добровільні пожежні команди.

Головною перевагою таких команд є оперативність, адже нерідко найближче пожежне відділення знаходиться в 30 км від містечка чи селища, де виникає пожежа. Близьке розташування, орієнтація в місцевості та швидке реагування на виклики - значно підвищують шанси на порятунок майна та відсутність людських жертв.

👷Професіоналізм таких команд також не варто недооцінювати. Адже кожен охочий вступити до лав ДПК повинен пройти відповідне навчання. Саме цей етап підготовки завершився минулого тижня у вогнеборців добровільних пожежних команд 25 громад-партнерок Проєкту HOVERLA / проєкт USAID в Україні Волинської, Львівської та Полтавської областей.

З 11 по 19 січня в рамках Проєкту «Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад ГОВЕРЛА» відбувалося навчання 300 добровольців.

Враженнями від спеціалізованого навчання, за програмою ДСНС України, ділиться і учасник Проєкту “Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»” Володимир Семенюк:

«Найбільше сподобалася, звісно, практична частина навчання, зокрема опанування пожежного обладнання. Інструктори пояснювали всі тонкощі роботи настільки детально та цікаво, що іноді до нас доєднувалися «вільні слухачі», які знаходилися поряд з нашою групою. Також важливо відмітити, що нас навчали користуватися спорядженням, як старого, так і нового зразка – аби при нагоді бути готовими працювати з різним обладнанням та якісно виконати нашу роботу».

Більше про навчання добровольців читайте за посиланням: https://bit.ly/3wzB8VK

ℹЦю публікацію було створено Фондом Міжнародної Солідарності в рамках Проєкту “Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»”, який став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.