Рава-Руська громада розширює співпрацю з благодійним фондом!

  • 196

Фото без опису

28 серпня 2023 року Рава-Руська міська рада уклала Меморандум про співпрацю з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Рокада».

Метою меморандуму є подальша співпраця та надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, дітям, молоді та сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та людям з особливими потребами.

Сторони домовилися про співпрацю у таких напрямках:
– здійснення заходів із інтеграції ВПО до життя в приймаючих їх територіальних громадах, в т.ч. шляхом використання інструментів місцевої демократії;
– створення умов для розвитку та спрямування потенціалу ВПО (їх знань, вмінь, навичок тощо) для розвитку приймаючих їх територіальних громад;
– надання ВПО правової, психологічної, соціальної допомоги, консультативних, інформаційних послуг, тощо;
– організація спільних просвітницьких заходів, спрямованих на визначення та максимального задоволення потреб ВПО, підвищення рівня обізнаності громадян в т.ч. з питань соціального захисту, шляхом проведення конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, зустрічей, прес-конференцій, форумів, зборів тощо;
– співпраця з міжнародними, вітчизняними громадськими та благодійними організаціями і об’єднаннями, підприємствами, установами, органами державної влади та місцевого самоврядування всіх рівнів.

 

Міський голова Іван Івануса наголосив - "...спільними зусиллями ми зможемо забезпечити комфортне проживання особам, які змушені були покинути рідні домівки через військову агресію росії".

Також, 31 серпня, на позачерговій сесії міської ради було створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Рава-Руській міській раді – консультативно-дорадчий орган, мета якого сприяти вирішенню питань, пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб, та затверджено положення про Раду з питань ВПО. Про формування складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Рава-Руській міській раді, буде оголошено додатково. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису