У День пам'яті жертв голодоморів …

  • 107

Фото без опису

 

Сьогодні, 25 листопада, відбувся важливий захід - вечір-реквієм під назвою «Голодомор – біль серця України". Його основною метою було  -  вшанування пам'яті мільйонів жертв Голодомору, який трагічно вразив Україну у 1932-1933 роках!

У заході взяли участь представники влади, духовенство та місцеві мешканці. Вечір-реквієм став символічним актом пам'яті та єднання громади. Учасники заходу запалили свічки та вшанували пам'ять тих, хто пройшов крізь цей трагічний період в історії України.

Як зазначив міський голова Іван Івануса, Голодомор 1932–1933 років став найбільшою трагедією українського народу за всю його багатовікову історію.

«Мільйони безневинних українців були замордовані голодом та померли страшною смертю. Радянська влада намагалась знищити нас як націю, заборонити все українське – нашу мову, нашу культуру, наші традиції, стерти українську ідентичність. Злочинні дії сталінського режиму в період 1932–1933 років призвели до загибелі не десятків і навіть не тисяч – мільйонів українських дітей, чоловіків, жінок…», - звернувся до присутніх міський голова.

Висловлюємо подяку всім, хто долучився до заходу! Закликаємо громадськість не забувати про ці важливі сторінки історії, а продовжувати зусилля в напрямку вшанування пам'яті жертв Голодомору, збереження історії та пам'яті про трагедії минулого, щоб такі події ніколи більше не повторилися!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису