Привітання з нагоди Дня Української Державності!

  • 72

Фото без опису

 

Шановні жителі громади! Прийміть щирі вітання з нагоди Дня Української Державності!

Цей день ми відзначаємо одночасно із вшануванням памʼяті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Київської Русі. Князь Володимир є символом розбудови Русі, а прийняття ним у 988 році християнства як державної релігії стало для України цивілізаційним вибором.

Цього року Україна вперше відзначає День Української Державності 15 липня – у зв’язку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

Це свято є нагодою вшанувати всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх тих, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава.

З початком російської агресії проти України ми усвідомили наскільки цінною для нас є наша Держава, тому День Української Державності нероздільно пов’язаний із нашим військом і людьми, які всі працюють на нашу перемогу. Перемогу добра над злом, законності над беззаконністю, миру над війною. Запорукою цьому буде наша єдність – єдина обов'язкова умова збереження нашої державності.

Бажаємо нам завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх тих, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.

Тільки спільними зусиллями на благо України ми зможемо збудувати сильну європейську державу!

З Днем Української Державності!