Відбулась зустріч на тему "Твоє право на безпеку в сім'ї, майно, добробут, роботу"

  • 618

12 жовтня у приміщенні офісу Рава-Руської міської ради була організована зустріч за співпраці Департаменту соціального захисту населення ЛОДА та Західного міжрегіонального управління МІністерства юстиції (м. Львів) на тему: "Твоє Право на безпеку в сім"ї, майно, добробут, роботу".

Під час зустрічі мешканці громади, керівники закладів та практичні психологи отримали інформацію від таких досвідчених спеціалістів, які виступили з доповідями на тему "Твоє право на ..." як:

- Світлана Семчишин - представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях, кандидат політичних наук – доктор філософії. Забезпечує здійснення парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини і громадянина у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях. Розповіла про відмінність запиту на публічну інформацію від звернення, а такиж способи захисту своїх персональних даних.
- Грень Тарас Ярославович - начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).  Розповідав про діяльність державних реєстраторів, про сервіс моніторингу реєстру речових прав на нерухоме майно SMS-Маяк.
- Орест Сувало - координатор розвитку послуг в громадах україно-швейцарського проекту «Психічне здоров’я для України». Доповідав про психічне здоров"я населення, на скільки воно важливе в повсякденному житті, а також при здійсненні трудової діяльності. 
- Міхалець Дмитро Володимирович - капітан поліції, заступник начальника ГУНП у Львівській області. Розповідав про безпеку, або що робити, коли піднімають руку, поліцейський громади, закликав не бути мовчазним свідком. 
- Роман Андерс - т.в.о. Начальника департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, заступник директора департаменту соціального захисту Львівської ОДА. Доповів про соціальні гарантії та соціальні програми для населення.

Також було отримано багато відповідей на запитання шодо нотаріального припису, встановлення камер, збір даних про вакцинацію.

Дякуємо нашим спікерам та Галині Бордун, речниці Голови Львівської ОДА, керівниці проєкту та модератору заходу за надану можливість поширювати правову грамотність.