У селах Равщини - широкосмуговий Інтернет

  • 768

Завдяки коштам з державного бюджету у сумі 177,0 тис.грн. об’єкти соціальної інфраструктури в населених пунктах Рава-Руської громади - Гуті Обединській, Помлинові, Дубрівці, Клебанах - будуть під'єднані до широкосмугового інтернету та у 2022 році будуть отримувати послугу безкоштовно.

- У Гуті Обединській, Помлинові та Дубрівці роботи вже виконані - інтернет під'єднано до бібліотек, народного дому та ФАПу. У Клебанах роботи перебувають на завершальній стадії. Тепер жителі цих сіл можуть звертатись до провайдера та під'єднувати свої будинки до мережі, - розповіла начальниця відділу економіки та інвестицій Василина Сідельник. 

Нагадуємо, широкосмуговий інтернет за рахунок державних коштів проводиться в ті населені пункти, де його немає і наявні об’єкти соціальної інфраструктури.

Міністерство цифрової трансформації обіцяє, що після проведення широкосмугового інтернету до всіх об’єктів соціальної інфраструктури, буде фінансувати проведення такого інтернету і до населених пунктів де немає таких об’єктів. Міністерство планує покрити широкосмуговим інтернетом 100% території України.