Захист дітей громади перебує під контролем

  • 1261

Фото без описуУ Рава-Руській територіальній громаді ще від початку вересня функціонує Служба у справах дітей. Це - новостворений виконавчий орган Рава-Руської міської ради, до обов'язків якого входить, зокрема, реалізація на території Рава-Руської міської територіальної громади політики з питань реалізації прав на життя, охорону здоров’я, освіту, сімейне виховання та всебічний розвиток, соціальний захист дітей, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень, здійснення передбачених законодавством заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству стосовно дітей та за участю дітей.

- За період роботи служби нам були передані від служби у справах дітей Львівської районної  державної адміністрації усі справи  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування  та осіб з їх числа та  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Також було надано трьом дітям статус дитина-сирота, дитина, позбавлена батьківського піклування та влаштовано їх у сім’ї родичів. Трьох дітей було взято  на облік, у зв’язку із проживанням у сім’ї, в якій батьки ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків з виховання дітей, - розповіла начальника Служби у справах дітей Рава-Руської міської ради Оксана Ледвій. - Діти, які проживають в сім`ях, що опинились в складних  життєвих обставинах,  потребують особливої допомоги і підтримки, адже їх батьки, ведуть асоціальний спосіб життя, не дбають про них, не намагаються створити належні умови для їх виховання, розвитку, навчання, лікування. І тільки загальними зусиллями, проводячи індивідуальні профілактичні бесіди, постійно відвідуючи ці сім’ї прагнемо донести до батьків, як правильно і відповідально  ставитись до своїх дітей, дбати про них, робити все, для того, діти жили в будинку, де тепло, світло, прибрано, де в холодильнику є готова їжа, запас продуктів, а у шафі є чисті речі», - розповідає начальник Служби у справах дітей Оксана Ледвій.

Так, вже було обстежено умови проживання дітей у 47 сім’ях Равщини, зокрема, проведено перевірки стану утримання і виховання дітей у сім’ях опікунів, піклувальників, дитячому будинку сімейного типу та виконання покладених на них обов’язків. Усі опікуни та піклувальники добросовісно та відповідально ставляться до своїх обов’язків, діти в їхніх сім’ях забезпечені усім необхідним.