Тепер Громадський бюджет запроваджено і в нашій громаді!

  • 700

Фото без опису

Ви давно хочете, щоб у нашій громаді з’явився простір для відпочинку молоді чи організації дозвілля населенню, маєте інші соціально-важливі ідеї? Тоді Громадський бюджет – ваш шанс зробити свій внесок у розвиток Рава-Руської громади.

В умовах, коли в свідомості громадян виникає бажання активного залучення до розвитку громади світовий досвід приходить на допомогу.

Понад 1500 міст на всіх континентах вже більш як 20 років втілюють ідею партиципаторного бюджетування (від  англ. слова «participate» – "брати участь") або, звичною для нас мовою, громадського бюджету чи бюджету участі.

Україна ж побачила перспективу лише в 2015 року, але активно переймає світовий досвід та намагається перейти на європейський спосіб бюджетування. 

Саме в безпосередній активній участі свідомих громадян у житті власної громади і полягає ідея громадського бюджетування. Залучення мешканців до процесу ухвалення рішень з розподілу бюджетних коштів на реалізацію їх власних проектів – один з найчіткіших прикладів використання норм прямої демократії.

Рава-Руська міська рада прийняла Положення та Програму про Громадський бюджед громади. Вся детельна інформація про сам проект та умови проведення конкурсу буде висвітлена найближчим часом на офіційному сайті міської ради та на офіційних сторінках в соціальній мережі Facebook.

Готуйте свої ідеї вже сьогодні та слідкуйте за оголошенням про початок подання проєктів!