Набір в добровольче формування Рава-Руської міської територіальної громади

  • 1132

Фото без описуРава-Руська міська рада інформує, що у відповідності до Закону України «Про основні засади національного спротиву», на підставі наказу Львівської обласної військової адміністрації, з метою виконання завдань територіальної оборони в межах місцевої території, проводиться набір в ряди добровольчого формування Рава-Руської міської територіальної громади.

До складу добровольчих формувань територіальних громад зараховуються громадяни України віком від 18 років, які проживають на території громади, де діє добровольче формування, пройшли медичний, професійний та психологічний відбір і підписали контракт добровольця територіальної оборони з командиром формування.

В ряди добровольчого формування не зараховується особа, яка була раніше засуджена до позбавлення волі за скоєння тяжкого або особливо тяжкого злочину, крім реабілітованої, або має дві і більше судимостей за скоєння умисних злочинів. Особа не може бути членом добровольчого формування у період проходження військової служби або служби у військовому резерві ЗСУ чи інших військових формуваннях, служби в правоохоронних органах.

Членство у формуванні не звільняє від обов’язку проходження строкової служби, мобілізації, військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Діяльність добровольчого формування провадиться під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони.

Контракт добровольця тероборони укладається з командиром формування на три роки.

! Підставами припинення контракту добровольця можуть бути:

  • заява добровольця територіальної оборони про припинення контракту;
  • закінчення строку контракту;
  • порушення умов контракту добровольця територіальної оборони або присяги добровольця територіальної оборони;
  • призов (прийняття) на військову службу;
  • укладення контракту про проходження служби у військовому резерві Збройних Сил або інших утворених відповідно до закону військових формуваннях, служби в правоохоронних органах;
  • укладення контракту про проходження служби в державному органі спеціального призначення з правоохоронними функціями, який забезпечує державну безпеку України;
  • незадовільний стан здоров’я добровольця територіальної оборони;
  • наявність громадянства іншої держави.

Громадяни України, які не проходили військову службу у Збройних Силах України та/або службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах, зараховуються до складу добровольчих формувань територіальних громад після складення ними присяги добровольця територіальної оборони.

Для виконання завдань тероборони добровольці можуть отримуватимуть штатну зброю у місцевих військових частинах тероборони, крім того, вони мають право використовувати особисту мисливську зброю та набоїв до неї.

  Члени добровольчого формування під час виконання вищевказаних завдань, а також під час участі у заходах підготовки добровольчих формувань, користується усіма правами та гарантіями соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей, відповідно до пункту 4 частини першої статті 3 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».
          За більш детальною інформацією щодо вступу у члени добровольчого формування та переліком необхідних документів звертатись за консультацією:

- в населених пунктах - до старостів старостинських округів;

- по м. Рава-Руська – у штаб добровольчого формування Рава-Руської міської територіальної громади (за адресою: м. Рава-Руська, вул. Я.Мудрого, 8).
   
Закликаємо всіх небайдужих і патріотично налаштованих мешканців громади вступати у ряди добровольчого формування для захисту миру і спокою на рідній землі!
 

Слава Україні!
Героям слава!