Відбулась ХХІ сесія восьмого скликання

  • 828

Фото без опису17 травня відбулась ХХІ сесія Рава-Руської міської ради восьмого демократичного скликання. Участь у засіданні взяли міський голова та 17 депутатів.

На розгляд сесії було винесено 32 питання порядку денного, за винятком одного, яке було знято з розгляду і потребує доопрацювання.

Депутати розглянули усі питання порядку денного, щодо 30 з них ухвалили відповідні рішення.

Серед ухвалених рішень, зокрема, затвердження низки місцевих програм: утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфратруктури, вуличного освітлення та облаштування населених пунтків, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та природоохоронних заходів, забезпечення поховання та вшанування загиблих українських військовослужбовців, поховання одиноких та безрідних громадян.

Крім того, депутати призначили директора Комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Марію Федик, яка перемогла у відповідному конкурсі.

Також депутати збільшили часовий проміжок, під час якого дозволено продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв.

"Земельні" питання передбачали внесення змін до рішень щодо надання в оренду земельних ділянок ТОВ "Рава-Руський спиртовий завод". Так, підприємству встановлено 12% орендної плати та 5 років оренди.

Також було ухвалено питання про зміну режиму роботи закладів дошкільної освіти громади, за яким з 1 вересня цього року дитсадки переходять на 9-годинний робочий день із функціонування чергової групи (з 10,5 годинним перебуванням).

Проєкти рішень Про внесення змін до показників бюджету Рава-Руської міської ради та Про затвердження програми розвитку земельних відносин не були підтримані більшістю депутатів.

Зазначимо, ХХІ сесія стала першою за останні 2,5 місяці та четвертою у цьому році.