Відбулась ХХІІІ сесія восьмого скликання

  • 846

Фото без описуУ четвер, 30 червня, у актовому залі офісу Рава-Руської міської ради відбулось засідання ХХІІІ сесії Рава-Руської міськохї ради восьмого демократичного скликання.

Участь у засіданні взяли 15 депутатів міської ради та міський голова.

На розгляд сесії, відповідно до розпорядження міського голови, було запропоновано 20 питань порядку денного. Під час затвердження порядку денного до нього на розгляд також було внесено додатково ще 5 питань.

Сесія розглядала питання з різних сфер: соціальної, земельної, бюджету, освіти, медицини, культури.

Так, сесія встановила нові ставки податків на 2023 рік - на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок, туристичний збір, єдиний податок. Нові ставки почнуть діяти з 1 січня наступного року. Про розмір нових ставок буде повідомлено додатково.

Крім того, було внесено зміни до показників бюджету Рава-Руської міської ради на 2022 рік. Зокрема, серед іншого, було затверджено зменшення освітньої субвенції, яку отримала Рава-Руська громада з коштів державного бюджету, зменшено дохідну та видаткову частини. Ці кроки були вимушені у зв'язку з воєнним станом в Україні.

Також на сесії було ухвалено рішення збільшити кошти Програми розвитку та фінансування підтримки КНП "Рава-Руська лікарня" на цей рік близько на 1 млн. грн. на медикаменти.

На засіданні ХХІІІ сесії було ухвалено рішення про створення спеціальних груп продовженого дня в Рава-Руському ліцеї. Питання щодо створення груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти на 2022/2023 н.р. поки що ухвалено не було.

Серед інших рішень, які ухвалили міська рада, стало Про створення Відділу культури, туризму, молоді та спорту Рава-Руської міської ради. Наразі функції цього виконавчого органу виконує один - Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту. Рішення, яке було ухвалено 30 червня, передбачає його відокремлення на два окремих виконавчих органи - Відділ освіти та Відділ культури, туризму, молоді та спорту. При цьому додаткових коштів та посад, ніж було в загальному у єдиному відділі, внаслідок його поділу не передбачено.

Депутати і міський голова підтримали звернення до голови Львівської ОВА та генерального директора компанії "Нафтогаз України" щодо ситуації із газонаповнювальною станцією у Раві-Руській, яка з кінця 2021 року не функціонує. Рава-Руська громада є негазифікованою, а відстуність такої станції негативно впливає на забезпечення потреб газом місцевого населення.

7 питань порядку денного депутати не підтримали. Серед них - про ініціювання створення індустріального парку та розроблення концепції та детального плану території, про затвердження Програми розвитку земельних відносин, затвердження Положення про преміювання директора та працівників КЗ "Центр надання соціальних послуг", створення груп продовженого дня в закладах загальної середньої освіти на 2022/2023 н.р., розірвання договору оренди на приміщення, де розташовується офіс Рава-Руської міської ради, надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки зі зміни цільового призначення.