14 жовтня відзначаємо потрійне свято

  • 787

Фото без описуЗ метою зміцнення патріотичного духу суспільства, а також висловлення вдячності захисникам та захисницям, які відважно захищають незалежність та територіальну цілісність нашої держави, просимо вивісити Державні Прапори України на будинках та спорудах підприємств, установ і організацій відповідно до розпорядження міського голови. Також пропонуємо мешканцям Рава-Руської міської територіальної громади вивісити синьо-жовтий та червоно-чорний стяги зі свого вікна чи балкону.

Зазначимо, 14 жовтня Україна відзначатиме християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День козацтва та 80-ту річницю створення Української Повстанської Армії. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. 

Вже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови. Таким чином, героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім

У 1999 році встановлений День українського козацтва, а День захисників і захисниць України започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою День захисника України. 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.