У Жовківській ДПІ відбувся тренінг для платників податків

  • 96

Фото без опису«У Центрі обслуговування платників Жовківської ДПІ відбулась зустріч з платниками податків, щодо застосування РРО/ПРРО платниками податків. Переваги подання звітності в електронному вигляді» - тема семінару, який нещодавно провели працівники ДПІ для місцевих платників податків.

Під час навчання наголошено присутнім, що підприємці, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями з 1 січня 2022 року повинні здійснювати фіскалізацію таких операцій. Однак, суб’єкти господарювання, що провадять діяльність у сільській місцевості, за винятком певних видів торгівлі, можуть не використовувати
касовий апарат, але зобов’язані вести КОРО. Також ознайомили присутніх з вимогами щодо функцій РРО (відображення  в чеку штрих-коду акцизної марки) при здійсненні торгівлі алкогольними напоями.

Також повідомили присутнім про зміни, внесені Законом України №1914, щодо обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців.

Детально на семінарі податківці зупинилися на темі подання платниками податків електронної звітності, зокрема присутніх ознайомили з перевагами та можливостями Електронного кабінету.

Податківці відповіли і на запитання платників щодо можливості отримання ними податкової знижки за певні види витрат, що здійснювалися минулого року, а також інформували про особливості проведення одноразового добровільного декларування активів, зокрема повідомили про продовження його термінів до 1 березня 2023 року.