Відповідальне батьківство

  • 191

Фото без описуНа жаль, не кожному малюку у нашій державі щастить народитися у благополучній сім’ї, де йому надаються всі необхідні умови для повноцінного проживання та виховання, тому служба у справах дітей Рава-Руської міської ради проводить роботу з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно.

Зокрема 17.02.2023 року службою було відвідано три сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та надано гуманітарну допомогу одягом, засобами гігієни, підгузками та дитячим харчуванням. А також проведено профілактичну роботу та бесіду з матір’ю, позбавленої у 2022 році батьківських прав відносно трьох малолітніх дітей. Зараз мати виховує новонароджену дитину та задовільно виконує батьківські обов’язки.

Службою постійно проводяться обстеження умов проживання дітей, які виховуються в неблагополучних сім’ях. За підсумками відвідування у 2022 році було складено 129 актів обстеження умов проживання. В результаті обстеження сімей було виявлено, що основними проблемами є низький батьківський потенціал, ведення батьками аморального способу життя, неповна сім’я, погані житлові умови, недостатнє матеріальне становище, невміння батьків знаходити адекватні прийоми і методи виховання, ухиляння батьків від виконання батьківських обов`язків по вихованню та утриманню неповнолітніх дітей.

З батьками постійно проводиться профілактична робота щодо забезпечення належних умов проживання дітей, надається консультативна допомога стосовно належного виховання дітей, створення відповідних санітарних умов проживання, недопущення вчинення насильства та порушення прав дітей, попередження бездоглядності та безпритульності, вчинення дітьми правопорушень. А також роз’яснюється та попереджається про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання обов`язків по вихованню дітей.