Жовківські податківці інформують платників про актуальні питання податкового законодавства

  • 116

Фото без описуЗаступник начальника Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Віктор Порохняк в ході чергової зустрічі з платниками податків розповів про зміни в податковому законодавстві.

Зокрема, під час зустрічі посадовець проінформував присутніх, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання за минулий рік, та детально роз’яснив, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання і як розраховується його сума. Фахівець зазначив, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба і направлятиме податкові повідомлення – рішення, а суб’єкти господарювання обчислюють суму податку самостійно.

Податківець нагадав  про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначив, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Під час спілкування Віктор Порохняк зауважив, що триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначив умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернув увагу, що заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет».