Кампанії декларування – 2023: Жовківська ДПІ навчає звітувати через Електронний кабінет

  • 291

Працівники Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області постійно проводять для платників податків навчальні тренінги.  

Так, під час проведення чергових тренінгів платникам роз'яснили особливості декларування неоподаткованих доходів, які громадяни отримали в 2022 році. Відтак, подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні ті громадяни, які протягом звітного року отримували доходи від фізичних осіб, а не від податкових агентів. До прикладу це можуть бути доходи, отримані від продажу рухомого або нерухомого майна, або ж надання його в оренду, виконання певних робіт, за які отримали плату, дохід у вигляді отриманих спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, а також іноземні доходи тощо. Подати декларацію про майновий стан громадянам необхідно до 1 травня 2023 року. 

Нагадали і про можливість отримання громадянами податкової знижки за здійснені ними певні витрати у минулому році. У такому випадку, до декларації необхідно додати документи, які підтвердять вартість понесених видатків. Претенденти на податкову знижку повинні подати декларацію до кінця року, тобто до 31 грудня 2023 року. 

Для зручності та спрощення процедури декларування доходів, громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу.  

Крім того, в центрі обслуговування платникам податків фахівці Жовківської ДПІ надають практичну допомогу у заповненні податкової звітності. Податківці акцентують, за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, надати запити на отримання довідки про відсутність заборгованості.