Звіт про роботу відділу ЦНАП за І квартал 2023 року

  • 472

Фото без описуЦНАП — це, насамперед, комфорт та зручність, комплексний підхід до обслуговування, економія часу відвідувачів.

У Центр надання адміністративних послуг Рава-Руської міської ради щодня звертаються десятки громадян для отримання послуг державної влади та місцевого самоврядування. Кількість адміністративних послуг, які громадяни можуть отримати через Центр надання адміністративних послуг, становить 251.

За період роботи з 1 січня 2023 року по 31 березня 2023 року у ЦНАП опрацьовано 3713 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг, серед яких:
•    адміністративні послуги соціального характеру – 831
•    послуги Державного земельного кадастру – 104;
•    реєстрація актів цивільного стану – 130;
-    народження – 3;
-    комплексна послуга «єМалятко» - 38;
-    одруження – 6
-    смерть – 83;
•    паспортні послуги – 755;
•    реєстрація місця проживання – 66;
•    видача Витягів з реєстру територіальної громади - 669;
•    державна реєстрація речових прав на нерухоме майно – 595;
•    видача інформаційних довідок з ДРРП на нерухоме майно – 15;
•    послуги з державної реєстрації ЮО та ФОП – 69;
•    місцеві послуги – 466;
•    послуги держпродспоживслужби – 1;
•    реєстрація повідомлення про початок виконання будівельних робіт – 5;
•    реєстрація декларації про введення об’єкта в експлуатацію – 7.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло:
•    за отримання інформації з Державного земельного кадастру – 16 384,55 грн;
•     за реєстрацію актів цивільного стану – 5,1 грн.;
•    за оформлення та видачу паспорта громадянина України паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 170 042,60грн;
•    за реєстрацію місця проживання – 2 657,16 грн.;
•    за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно – 123 882,00 грн.;
•    за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців  та громадських формувань – 7 560,00 грн.;
•    державне мито  - 44,20 грн.;
•    державне мито, пов’язане з видачею та оформленням закордонних паспортів та паспортів ГУ – 442,00 грн.;
•    послуги держпродспоживслужби – 317,10 грн.

Державний бюджет поповнився коштами у сумі :
•    за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 1 050,00 грн.;
•    за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань – 46 655,00 грн.;
•    за оформлення та видачу паспорта громадянина України  та паспорта громадянина України для виїзду за кордон – 72 875,4 грн.

ЦНАП постійно працює над вдосконаленням своєї роботи, забезпечує комфортне перебування відвідувачів та високу якість обслуговування, розширює спектр послуг. Відтак, з метою розвитку мережі надання адміністративних послуг у Рава-Руській міській територіальній громаді, забезпечення належного рівня сервісу обслуговування шляхом дотримання затверджених стандартів якості надання адміністративних послуг мешканцям Рава-Руської територіальної громади, рішенням сесії Рава-Руської міської ради №3 від 14 лютого 2023 року утворено віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП у кожному старостинському окрузі громади та затверджено перелік послуг, які можуть надаватися на ВРМ. Обов’язки щодо надання адмінпослуг на ВРМ покладено на старост населених пунктів. Отож, отримання найзатребуваніших послуг тепер стане більш доступним для мешканців віддалених куточків громади. 

За період з 1 лютого по 31 березня на ВРМ у старостинських округах надано адміністративних послуг: 
-    у  Волицькому старостинському окрузі – 297;
-    у Гійченському старостинськом окрузі – 343;
-    у Дев’ятирському старостинському окрузі – 57;
-    у Забірському старостинському окрузі – 242;
-    у Липницькому старостинському окрузі – 274;
-    у Новакам’янському старостинськом окрузі – 244;
-    у Потелицькому старостинському окрузі – 419;
-    у Річківському старостинському окрузі – 335.

Збільшено кількість адміністраторів, які можуть надавати комплексну послугу «єМалятко».

Навчання адміністраторів та працівників ЦНАП є пріоритетним, адже якість надання адмінпослуг переважно залежить від компетентності працівника. Необхідний рівень фахової підготовки вимагає систематичного підвищення рівня знань та професійних навичок. Відтак, адміністратори постійно працюють над підвищенням рівня своїх професійних навичок, кожен адміністратор та староста, на якого покладено обов’язки адміністратора ЦНАП, пройшли онлайн курси на Порталі Дія, про що свідчать отримані сертифікати. Державні реєстратори та адміністратори беруть активну участь у офлайн та онлайн тренігах, зустрічах та семінарах.

У приміщенні Центру у 1-й та 3-й четвер місяця з 10:00 до 13:00 проводиться прийом громадян представниками Жовківського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Пенсійного Фонду України.

Також, у кожну 1-шу п’ятницю місяця з 9:00 до 12:30 громадяни можуть отримати послуги КП ЛОР «Червоноградське міжміське бюро технічної інвентаризації». 

Відвідувачі мають можливість скористатися  безкоштовним Wi-Fi, для осіб з обмеженими фізичними можливостями у Центрі відведена спеціально укомплектована вбиральня та пандус, для ще більшої зручності та скорочення часу перебування у ЦНАП встановлено платіжний термінал, де відвідувачі можуть оплатити будь-який вид послуги. 

Зручно і комфортно отримувати адміністративні послуги відвідувачам з дітьми, оскільки у ЦНАП є спеціально обладнаний ігровий простір, де можна пограти у ігри та поласувати смачними цукерками. Для найменших відвідувачів облаштовано місце для сповивання та годування  немовляти.

На офіційному сайті Рава-Руської міської ради створений окремий розділ «ЦНАП», де наявні зручні пошукові елементи, опубліковано перелік послуг, інформаційні та технологічні картки, нормативна база, контакти ЦНАП, графік прийому громадян та актуальні новини. На сайті щоквартально публікується звіт про роботу ЦНАП. Також, активно ведеться Facebook-сторінка, де публікується уся актуальна інформація про діяльність ЦНАП та новини, відвідувачі можуть поставити питання та дізнатися інформацію, яка їх цікавить.

З метою проведення опитування та отримання зворотного зв’язку щодо якості послуг в ЦНАП,  відвідувачі мають можливість поділитися враженням від відвідування Центру за допомогою унікального QR-коду, який розміщений у ЦНАП.

У Центрі реалізуються принципи одержання громадянами широкого спектру інформації, отримання кваліфікованих консультацій, надання необхідної послуги в одному місці, ввічливе ставлення до кожної людини, розуміння проблем відвідувачів та прагнення максимально швидко знайти рішення для їх вирішення.

Крок за кроком ми намагаємося будувати сучасний, європейський сервісний ЦНАП, орієнтований на потреби громадян.

Ми працюємо для вас і разом наближаємо нашу Перемогу! Слава Україні! 


Начальник відділу «ЦНАП» 
Рава-Руської міської ради                                                        
Наталія МАТВІЙЧУК