Мета щоденних тренінгів в Жовківській ДПІ - надання кваліфікованої допомоги платникам

  • 86

Фото без опису

Фахівці Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області з метою надання кваліфікованої допомоги платникам щодо процедури декларування доходів, отриманих у минулому році, проводять щоденно тренінги, на яких надають не лише практичні рекомендації, але й повністю освітлюють всі деталі процесу.       

Податківці нагадують, які саме доходи підлягають обов’язковому декларуванню, в які терміни подати декларацію і до якого часу сплатити податкові зобов’язання. Зокрема, обов’язок декларування доходів зобов’язує подати декларацію до 1 травня 2023 року, а з метою отримання податкової знижки до 31 грудня. Щодо сплати задекларованих сум, то крайній термін припадає 1 серпня.     

Також в податковій звертають увагу громадян про способи подання декларації. Зокрема, декларацію можна відправити поштою, але зручніше заповнити і подати декларацію з допомогою Електронного кабінету. Авторизовані платники мають можливість це зробити онлайн, при цьому заощаджуючи свій час. Сервіс Електронний кабінет дозволяє подати не декларацію про майновий стан і доходи, а й інші звіти, переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.   

Працівники податкової інспекції зазначають, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» авторизовані платники мають можливість не тільки подати декларацію в режимі он-лайн, але й інші звіти, а також переглянути подану звітність, зареєструвати програмний РРО та перевірити стан розрахунків з бюджетом.  

Крім того, працівники податкової інспекції звертають увагу на те, що роботодавці повинні дотримуватись вимог трудового законодавства, а саме своєчасно укладати договори з найманими працівниками та виплачувати їм заробітну плату не нижче встановленого законодавством рівня.