Обґрунтування доцільності закупівлі - Комплексні інженерні послуги

  • 64

Фото без опису

Відповідно до Постанови
«Про ефективне використання державних коштів»
від 11.10.2016 № 710 зі змінами
з метою ефективного
та раціонального використання коштів

Обґрунтування доцільності закупівлі

ДК 021:2015: 71340000-3 - Комплексні інженерні послуги (Виготовлення технічної
документації з нормативної грошової оцінки земель Рава-Руської міської територіальної громади)

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: Рава-Руська міська рада Львівського району Львівської області, Адреса: 80316, Львівська область, Львівський район, м. Рава-Руська, вул. Я. Мудрого, 3.ЄДРПОУ : 04056256

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 71340000-3 - Комплексні інженерні послуги (Виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Рава-Руської міської територіальної громади)

3. Ідентифікатор закупівлі (Відкриті торги з особливостями): UA-2023-05-23-003312-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні (крім випадків спадкування спадкоємцями першої та другої черги за законом (як випадків спадкування ними за законом, так і випадків спадкування ними за заповітом) і за правом представлення, а також випадків спадкування власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою) та даруванні земельних ділянок згідно із законом, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель. Здійснення цих заходів є необхідним для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі, забезпечення ефективного використання земельних ресурсів, створення оптимальних умов для суттєвого збільшення соціального, інвестиційного і виробничого потенціалів землі, зростання її економічної цінності.

Технічна документація з нормативної грошової оцінки земельних ділянок території територіальної громади має бути розроблена відповідно до:

 Земельний кодекс України;
 Податковий кодекс України;
 Закони України «Про землеустрій», «Про Державний земельний кадастр», «Про оцінку земель»;
 Порядок ведення Державного земельного кадастру, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2012 року №1051;
 Методика нормативної грошової оцінки земельних ділянок, затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2021року № 1147;
 інших підзаконних нормативних актів та технічних норм, що застосовуються при проведенні нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

За результатами наданих послуг виконавець повинен передати Технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в межах Рава-Руської територіальної громади, Львівського району, Львівської області у паперовому вигляді, засвідчену підписом та особистою печаткою сертифікованого інженера – землевпорядника, який відповідає за якість робіт із землеустрою та електронний документ, що містить відомості про нормативну грошову оцінку земельних ділянок в межах території Рава- Руської територіальної громади, Львівського району, Львівської області - області, має відповідати вимогам Порядку ведення Державного земельного кадастру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051.

5. Обґрунтування обсягів закупівлі: Предметом закупівлі є 1 послуга з виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Рава-Руської міської територіальної громади площею 318,1 км². Обсяги закупівлі визначено відповідно до потреб Рава-Руської міської територіальної громади та описано у Програмі розвитку земельних відносин Рава-Руської територіальної громади Львівського району Львівської області на 2023-2025 рр.

6. Розмір бюджетного призначення погоджений на 2023 рік: 1 300 000,00 гривень.

7. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Бюджетні призначення виділено відповідно до Програми розвитку земельних відносин Рава-Руської територіальної громади Львівського району Львівської області на 2023-2025 рр., Рішення Рава-Руської міської ради «Про надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земель Рава-Руської міської територіальної громади» № 64 від 17.03.2023 р. та Рішення сесії Рава-Руської міської ради від 17 травня 2023 року №29 «Про внесення змін до показників бюджету Рава-Руської міської територіальної громади на 2023 рік».

8. Очікувана вартість предмета закупівлі становить: 1 300 000,00 гривень.

9. Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі: Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі Програми розвитку земельних відносин Рава-Руської територіальної громади Львівського району Львівської області на 2023-2025 рр.,відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі. При визначенні вартості предмета закупівлі було враховано площу земель, вартість земельно-кадастрових робіт та послуг (коригування матеріалів зйомок минулих років, вартість грошової оцінки земель) та аналізі угод, тендерів на надання відповідних послуг.