Обґрунтування доцільності закупівлі - Тверде паливо (Брикети торф’яні)

  • 52

Фото без описуВідповідно до Постанови
«Про ефективне використання державних коштів»
від 11.10.2016 № 710 зі змінами
з метою ефективного
та раціонального використання коштів

Обґрунтування доцільності закупівлі

ДК 021:2015:09110000-3: Тверде паливо ( Брикети торф’яні)

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру
бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань: Рава-Руська міська рада Львівського району Львівської області, Адреса: 80316, Львівська область, Львівський район, м. Рава-Руська, вул. Я. Мудрого, 3.ЄДРПОУ : 04056256

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015:09110000-3: Тверде паливо ( Брикети торф’яні)

3. Ідентифікатор закупівлі (Відкриті торги з особливостями ): UA-2023-05-31-010087-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: Товар, що поставляється, по своїй якості має відповідати відповідним національним стандартам для брикетів торфових відповідність ДСТУ 2042-92 «Брикети торфові для комунально- побутових потреб. Технічні умови». Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства. Для підтвердження якості товару по мірі поставок та щодо кожної окремої партії товару Постачальник повинен надати Замовнику сертифікат якості/посвідчення якості на товар згідно діючим ДСТУ. Вигляд, форма брикетів, зольність, вологість, механічна міцність повинні відповідати вимогам до цього виду товару, які діють на території України. Частина товару у кількості 25 т. має бути поставлена насипом, інша частина брикетів у кількості 15 т. упакована в термоупаковку по 10 кг. Вимога щодо пакування частини брикетів у термоупаковку та з фіксованою вагою необхідна для зручного складування та зберігання відповідно до особливостей приміщення в якому будуть зберігатись торфобрикети.

5. Обґрунтування обсягів закупівлі : Предметом закупівлі є ДК 021:2015:09110000-3: Тверде паливо ( Брикети торф’яні), кількість: 40 тонн, в тому числі: 15 т. (термоупковка по 10 кг.) та 25 т. (насипом). Заявлені обсяги закупівлі розраховано відповідно до планування закупівель на підставі наявної потреби, необхідної для забезпечення твердим паливом адміністративної будівлі Рава-Руської міської ради та адміністративних будівель у старостинських округах протягом опалювального сезону 2023-2024 рр. Розрахунок обсягів закупівлі проведено відповідно до споживання твердого палива за попередні роки.

6. Розмір бюджетного призначення погоджений на 2023 рік: 400 000,00гривень.

7. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення згідно внесених змін до кошторису на 2023 рік, враховуючи очікувану вартість .

8. Очікувана вартість предмета закупівлі становить: 202 500,00 гривень.

9. Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі : Очікувана вартість предмета закупівлі розраховано відповідно до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі затвердженої Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275. При визначенні очікуваної вартості предмету закупівлі взято за основу для розрахунку цінові пропозиції постачальників у Prozorro Market, цінову пропозицію минулорічного постачальника та укладені договори, які опубліковані в системі Прозоро. Очікувана вартість  включає окрім ціни твердого палива (брикетів
торф’яних)  затрати на доставку до адміністративної будівлі Рава-Руської міської ради та адміністративних будівель у старостинських округах.