Як отримати Витяг з Реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання 

  • 2287

Фото без опису2115 витягів з Реєстру територіальної громади видано адміністраторами ЦНАП за перше півріччя 2023 року. 

Ще 1115 витягів видано на ВРМ ЦНАП у старостинських округах Рава-Руської громади. 

Витяг із реєстру територіальної громади - це документ у паперовій або електронній формі, що підтверджує відомості про місце проживання особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу. 

«Відповідно до Закону України  «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» з 01.12.2021 року при реєстрації або ж знятті з реєстрації місця проживання відповідний штамп до паспорта громадянина України зразка 1994 року (книжечка) не вноситься, відповідно для власників паспортів-книжечок та ID-карток підтвердженням місця реєстрації є виключно витяг з реєстру територіальної громади. Витяг з РТГ можна отримати особисто, звернувшись до адміністраторів ЦНАП чи на ВРМ ЦНАП у старостинських округах громади або ж самостійно згенерувати його на порталі Дія чи у застосунку Дія на смартфоні.

Щоб отримати витяг на порталі Дія:
необхідно авторизуватися на порталі Дія, обрати послугу Витяг про місце проживання натиснути «Замовити витяг» та очікувати його формування. 

Щоб згенерувати витяг у застосунку Дія необхідно зайти у застосунок Дія, натиснути "Послуги", обрати пункт "Довідки та витяги" – "Витяг про місце проживання", натиснути "Замовити витяг". Заяву буде опрацьовано протягом декількох хвилин. Якщо інформація про людину міститься у реєстрі – витяг буде сформовано. 

Крім того, є можливість завантажити витяг на телефон у форматі PDF впродовж 24 годин. 
Батьки можуть замовити у застосунку витяг про місце проживання своїх дітей, підтягнувши свідоцтво про народження дитини у "Дію".

Звертаємо увагу громадян, що кожен витяг містить унікальний номер та QR-код, який формується автоматично і відповідно до чинного законодавства підпис та печатка посадової особи на витягах не проставляється. Варто зазначити, що сформувати витяг ви зможете лише за умови, що інформація у реєстрі територіальної громади є актуалізованою. Адміністраторами ЦНАП та на ВРМ ЦНАП у старостинських округах щоденно проводиться актуалізація інформації про зареєстрованих мешканців нашої громади, однак залишається відсоток мешканців, дані яких змінилися (прізвище, паспорт громадянина України), але інформація у реєстрі залишилась попередньою, відповідно витяг не може бути сформований до моменту внесення актуальних даних. Окрім цього інформація про малолітніх та неповнолітніх дітей у реєстрі майже відсутня. 

Актуалізація проводиться у ЦНАП та на ВРМ ЦНАП у сторостинських округах згідно графіку прийому відвідувачів.

Перелік документів: 
- паспорт громадянина України (усіх зареєстрованих за даною адресою);
- РНОКПП або відмітка (довідка) про відмову від отримання РНОКПП;
- свідоцтво про народження дітей до 14-ти років;
- свідоцтво про одруження або документ про розірвання шлюбу (при зміні прізвища);
- будинкова книга (за наявності). 

З метою уникнення труднощів з отриманням витягів щодо реєстрації місця проживання рекомендуємо громадянам, які зареєстровані на території Рава-Руської громади, вчасно провести актуалізацію своїх даних та даних дітей у реєстрі територіальної громади, - зазначила керівник ЦНАП Наталія МАТВІЙЧУК.