Заборона вилову риби та інших водних біоресурсів!

  • 1162

Фото без опису

 

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства повідомляє про заборону вилову риби та інших водних біоресурсів на період з 01 листопада 2023 року до початку весняно-літньої нерестової заборони на лов водних біоресурсів у 2024 році.

З метою збереження водної живності у зимовий період, Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Львівській області видало наказ «Про здійснення контролю за забороною вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водних об’єктах, що знаходяться в зоні діяльності Львівського рибоохоронного патруля на осінньо-зимовий період 2023-2024 рр.». Ознайомитись з переліком і межами основних зимувальних ям у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області можна за посиланням

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних організмів. У риби різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники, знижується частота серцевих скорочень. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.