"Берегиня традицій" - у селі Синьковичі Рава-Руської міської територіальної громади відкрили краєзнавчий музей!

  • 315

Фото без опису

 

Сьогодні відбулась важлива подія - при Синьковицькій гімназії відкрили краєзнавчий музей "Берегиня традицій". Ця подія стала справжнім святом для всіх місцевих мешканців та гостей. До урочистої церемонії відкриття приєднались міський голова Іван Івануса, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Мар’ян Свірнюк, начальник Відділу освіти Богуш Ганна, начальник Відділу культури, туризму, молоді та спорту Чорній Наталія та провідний спеціаліст Роман Гарасим, які підкреслили важливість збереження та популяризації культурної спадщини регіону.

Відкриття музею розпочалось урочистим виконанням державного гімну та проведенням хвилини мовчання в пам'ять загиблих воїнів, що віддали своє життя за незалежність України. Після урочистої церемонії, усі присутні були запрошені до краєзнавчого музею "Берегиня традицій".

Музей "Берегиня традицій" втілює в собі довготривалий та завзятий проект, який став можливим завдяки спільним зусиллям директора та працівників Синьковицької гімназії, активних жителів села та громадських діячів, які віддані збереженню та просуванню культурної спадщини регіону.

Збірка експонатів музею включає в себе народні костюми, реліквії, вишивки, роботи митців та багато інших артефактів, які демонструють розмаїття традицій та ремесел.

"Берегиня традицій" обіцяє стати важливим місцем для освітньої та культурної інтеграції місцевого населення. Він також розширює можливості для туризму та вивчення історії регіону для всіх, хто цікавиться.

Ми запрошуємо всіх зацікавлених відвідати краєзнавчий музей "Берегиня традицій" та долучитися до вивчення та підтримки нашої багатої культурної спадщини.

Кожен з нас може зробити свій внесок у розвиток «Берегині традицій». Якщо в когось на горищі припадають пилюкою цікаві, старовинні предмети побуту, вишиванки, вишиті штори чи рушники, праски чи інші старовинні речі, то просимо пожертвувати їх для музею.

Вам звільниться місце, а молоде покоління буде із захопленням вивчати історію рідного краю!

За деталями звертайтесь за тел. (0673995570) - Гнідець Богдана Володимирівна

Ще більше фото можна переглянути, перейшовши за посиланням - https://rava-mr.gov.ua/album/9172/

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису