Для мешканців Львівщини та внутрішньо переміщених осіб доступне безоплатне ендопротезування

  • 280

Фото без опису

На Львівщині базовим закладом для безплатного ендопротезування є Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Саме сюди надходять і  набори для проведення оперативних втручань.

У міру того, як держава закуповуватиме інструменти для інших закладів охорони здоров’я, перелік закладів, які безплатно ендопротезуватимуть розширюватимуть.

Ендопротезують у Винниківському госпіталі вже понад 30-ть років, щорічно проводять більш як 300 ендопротезувань.«Важливо, щоб мешканці Львівської області розуміли, що є можливість безоплатного ендопротезування, щоб позбулися міфів про те, що ці суглоби є неякісні, адже і така інформація надходить від недобросовісних колег і щоб вони розуміли, де можливо провести сьогодні таке ендопротезування»,- додала Наталія Літвінська.

Звернутися у медзаклад можна за скеруванням від сімейного лікаря.

Отримати допомогу за державною програмою може кожен українець, незалежно від місця реєстрації. Проте, як зазначили у департаменті охорони здоров’я, якщо якогось ендопротеза не буде достатньо, його профінансують по обласній програмі. У цьому випадку допомогу можуть отримати лише мешканці області та переміщені особи, які тут зареєстровані.