Повідомлення про оприлюднення проекту детального плану території для розміщення сонячної електростанції між вулицями Першотравнева та Шевченка в с.Гійче Жовківського району Львівської області (ДПТ) та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

  • 190

Фото без опису

 

Повідомлення

про оприлюднення проекту детального плану території (ДПТ) та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)

На виконання Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», з метою одержання та врахування  пропозицій  і  зауважень  громадкості Рава-Руська міська рада  Львівської області оприлюднює проект ДПТ та Звіт про СЕО.

1) Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту:   

Детальний  план  території  для  розміщення  сонячної  електростанції  між  вулицями Першотравнева та Шевченка в с.Гійче Жовківського району Львівської області, розроблений на підставі рішення Рава-Руської міської ради  №15  від  03.03.2021р.  «Про  внесення  змін  до детального  плану  території  земельної  ділянки  для  розміщення  сонячної  електростанції  між вулицями Першотравнева та Шевченка в с. Гійче  Жовківського району Львівської області».

На  території  розробляється  проектування  семи  ділянок  для  розміщення  сонячних електростанцій  загальною  площею  9.88  га  із  дотриманням  будівельних  норм  та  санітарних  правил. 

Розвиток сонячної енергетики відкриває нові економічні й соціальні перспективи для регіону. Будівництво сонячної електростанції нового типу може поліпшити ситуацію з енергопостачанням, створить нові робочі місця.

Основним компонентом для побудови СЕС є сонячні колектори – це прилад для перетворення енергії сонця в електричну енергію.         

2) Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Рава-Руська міська рада Львівського району Львівської області

3) Передбачувана процедура громадського обговорення у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

Громадське обговорення проекту ДПТ та Звіту про СЕО починається з моменту  оприлюднення повідомлення на сайті Рава-Руської міської ради (https://rava-mr.gov.ua/) та  триватиме протягом 30 днів, а саме з 09.11.2023 р. до 09.12.2023 р.

б) Способи участі громадськості:

Відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту ДПТ Звіту про СЕО до закінчення терміну громадського обговорення. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань:

Громадські слухання відбудуться 11.12.2023 року о 15:00 год, в приміщенні Рава-Руської міської ради за адресою: 80316, Львівська обл., Львівський р-н, м. Рава-Руська, вул. Ярослава Мудрого, буд. 3, пов. 2.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися із заявою про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документа державного планування:

Ознайомитись із проектом ДПТ та Звітом про СЕО можна в Рава-Руській міській раді за адресою: 80316, Львівська обл., Львівський р-н, м. Рава-Руська, вул. Ярослава Мудрого, 3, атакож на офіційному сайті: https://rava-mr.gov.ua/

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій:

Рава-Руська міська рада (80316, Львівська обл., Львівський р-н, м. Рава-Руська, вул. Ярослава Мудрого, 3,ел. пошта: radagromada@gmail.com, тел.: (067)11-43-505, (063)11-43-505)

Строки подання зауважень і пропозицій - 30 днів з дня офіційного оприлюднення.

 д) місце знаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров'ям населення, що стосується документа державного планування:

Рава-Руська міська рада (80316, Львівська обл., Львівський р-н, м. Рава-Руська, вул. Ярослава Мудрого, 3)

 

4) Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування:

Проведення транскордонних консультацій не потребує.