З грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

  • 113

Фото без опису

 

З грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який був проголошений 14 жовтня 1992 року Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури.

Міжнародний день людей із інвалідністю не є святома покликаний привернути увагу до проблем цих людейзахисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

 

Відзначаючи Міжнародний день людей з інвалідністю, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до людей з інвалідністю визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя!

 

Бажаємо всім людям з особливими потребами витримки, оптимізму, здоров`я та можливостей втілити в реальність всі Ваші плани і задуми!