Опитування серед молоді - проведення до 17 грудня включно!

  • 101

Фото без опису

Оцінка потреб молодих людей - це основа планування молодіжної політики та молодіжної роботи України та регіону. Вітчизняні та європейські авторитетні органи у сфері молодіжної політики рекомендують оцінювати потреби молодих людей кожні 3-5 років. Такий підхід дає змогу спланувати молодіжну політику та молодіжну роботу відповідно до запитів молодих людей з урахуванням наявних можливостей та ресурсів, знати, чим живе молодь в регіоні, а також адвокатувати інтереси молодих людей на різних рівнях. Дослідження потреб молоді дозволяє:

 мати обізнаність з тим, як реально живеться молодим людям, які становлять значну частину нашого суспільства;

● мати усвідомлення того, у чому полягає участь молодих людей у соціальних перетвореннях і які фактори впливають на їхнє життя, для розуміння глобальних тенденцій розвитку суспільства;

● формувати якісну молодіжну політику відповідно до запитів цільової аудиторії;

● вносити зміни до цільових молодіжних програм різного рівня або враховувати запити молоді при розробці таких програм;

● створювати можливості для молодих людей, відповідно до їхніх запитів;

● залучати молодих людей до процесів прийняття рішень на різних рівнях;

● сприяє соціально-економічному зростанню громади, регіону, країни та утверджує демократичне урядування на різних рівнях.

Оскільки, на території нашої області останні декілька років не проводились глобальні дослідження потреб молодих людей, програми по розвитку молоді будуються переважно на старих статистичних даних або не будуються на них зовсім, а також через те, що регіон як і вся країна перебуває під тиском багатьох катастрофічних змін, в тому числі і демографічних, існує нагальна потреба вибудувати по-справжньому якісні політики роботи з молоддю та попередити багато негативних явищ, які можуть нас чекати.

Завдяки тому, управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно з КЗ ЛОР «Львівський обласний молодіжний центр», ГО «ПІ «Теплиця» та Дитячим фондом ООН (UNICEF) реалізує на території області великий проєкт «Розвиток мережі молодіжних центрів та просторів», існує можливість зробити таке дослідження потреб молоді використовуючи можливості U-Report - цифрової платформи ЮНІСЕФ. А також провести таке дослідження достатньо швидко, використовуючи сучасні цифрові інструменти.

Для цього необхідно лише надати молоді можливість пройти його за посиланням: https://t.me/UReportUkraineBot. При переході за посиланням для того, щоб почати опитування, необхідно ввести код «МЦ». За результатами відповідей молодіжними центрами у тих громадах, де вони є можуть бути розроблені плани діяльності та стратегія їхнього подальшого розвитку!