14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

  • 103

Фото без опису

 

Сьогодні в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це, по суті, була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини.

Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність ліквідаторів, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.

Сьогодні ми, вклоняємося й дякуємо всім, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося Героям, які віддали своє життя, виконавши найвищий обов’язок перед рідною землею і рідним народом. Низький уклін вам, ліквідатори, за врятовані життя!