Робоча зустріч між представниками Рава-Руської міської ради та Відділу прикордонної служби "Рава-Руська"

  • 134

Фото без опису

 

Сьогодні відбулася робоча зустріч представників Рава-Руської міської ради та Відділу прикордонної служби "Рава-Руська" стосовно внесених змін до Постанови КМУ від 27 липня 1998р. №1147 «Про прикордонний режим».  

Представники обох сторін обговорили актуальні питання, пов'язані з обмеженням у вільному в’їзді, перебуванні, проживанні, проваджені робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі (5 кілометрів від лінії державного кордону). Робоча зустріч була спрямована на пошук оптимальних рішень, які сприятимуть покращенню обізнаності та забезпечать зручні умови отримання дозволів для громадян.

Одним із ключових питань обговорення стала необхідність отримання цих  дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу, враховуючи сучасні вимоги. Обидві сторони висловили своє позитивне ставлення до подальших зусиль у цьому напрямку та наголосили про забезпечення ефективної взаємодії між Рава-Руською міською радою та Відділом прикордонної служби "Рава-Руська" для вирішення цього питання.

Основні акценти зустрічі:

  • 5 кілометрів від лінії державного кордону – це зона дії Постанови;
  • особи, що не підпадають під дію цієї постанови – особи, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону; особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги; водії вантажних автомобілів та супроводжуючі їх особи; та інші особи згідно з визначеним переліком;
  • будівництво, вирубування лісів, дорожні, замлевпорядні, меліоративні та інші роботи, туристичні подорожі у межах прикордонної смуги також повинні проводитись з дозволу Державної прикордонної служби;
  • дозвіл буде видаватись терміном на 1 рік;
  • заява для отримання дозволу повинна бути подана від кожної людини особисто;
  • за відсутність дозволу передбачене накладення штрафу, згідно ст. 202.

Зустріч завершилася підписанням протоколу, в якому були закріплені основні результати обговорення та визначені наступні кроки для впровадження запропонованих змін.

За результатами зустрічі також обговорили питання проведення зборів населених пунктів прикордоння з метою доведення змін до максимальної кількості населення!

Ми вдячні всім учасникам робочої зустрічі за конструктивний діалог та готовність спільно працювати над даним питанням.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису