В Україні запустили чат-бот для вагітних жінок «Буду мамою»

  • 75

Фото без опису

 

Це спеціалізований сервіс для вагітних, розроблений на основі відкритих даних. Він містить покроковий алгоритм, як отримати безоплатний супровід вагітності, медичну допомогу при пологах і неонатальні послуги. Завдяки чат-боту жінки, які планують вагітність, знайдуть усю необхідну інформацію про свої права та гарантовані державою послуги.

Чат-бот “Буду мамою” для вагітних, доступний:

- у Viber  (https://chats.viber.com/iwillbemother_bot)

- у Telegram (https://t.me/IWillBeMother_bot)

Супровід вагітності та медична допомога при пологах — це одні з пріоритетних послуг, які оплачує держава в межах Програми медичних гарантій. Прийоми лікарів у жіночих консультаціях, обстеження і перелік аналізів протягом вагітності, а також медичні послуги під час пологів мають надаватися пацієнткам безоплатно. Проте багато майбутніх мам не знають про свої права та можливість отримання безоплатних послуг. 

Щоб скористатися чат-ботом, жінці достатньо просто вказати тиждень вагітності, щоб отримати перелік необхідних обстежень та аналізів згідно з її терміном. Й одразу знайти найближчу жіночу консультацію чи пологовий будинок, де ці послуги надаються безоплатно незалежно від місця реєстрації вагітної чи її фактичного місця проживання. Два кліки — і купа збереженого часу, нервів, сил та грошей. 

Спеціальний чат-бот “Буду мамою” для вагітних розроблений громадською організацією «Ліки Контроль» і благодійним фондом «280 днів». Його створено за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS», що реалізується Фондом Євразія, та за сприяння Міністерства цифрової трансформації України й підтримки Фонду Східна Європа. Інформаційні партнери проєкту – НСЗУ  і МОЗ України.