Відтепер діти-сироти і діти без батьківського піклування зможуть швидше потрапити в родини

  • 57

Фото без опису

 

Відповідні зміни сьогодні ухвалив Уряд.

Що стосується усиновлення:

  • Родина зможе забрати дитину до себе раніше, ніж буде винесене рішення суду. Для цього потрібно мати позитивний висновок про доцільніть усиновлення й відповідність інтересам дитини і подати до суду заяву про усиновлення дитини.
  • Термін дії довідки про навчання кандидатів збільшується до 24 місяців, а саму довідку видаватимуть протягом 5 робочих днів замість 10.
  • Служби у справах дітей на місцях отримають доступ до інформації про дітей на регіональному обліку. Обласні ССД — до дітей на обліку в інших регіонах і на національному обліку.

Щодо опіки/піклування:

  • Людина, яка перебуває в шлюбі і хоче оформити опіку/піклування над дитиною, поки другий з подружжя служить, подаватиме висновок про стан здоров’я тільки від себе. Військовослужбовець — після повернення.

Що стосується тимчасового влаштування:

  • Родини, в які тимчасово влаштовують дітей отримуватимуть грошову допомогу ще до того, як дитина набуде статусу сироти або позбавленої батьківського піклування.
     

Джерело: Міністерство соціальної політики України
 

Кожній дитині потрібна родина!

Інформацію про дітей, які можуть бути усиновлені, можна отримати у Службі у справах дітей Рава-Руської міської ради та на сайті Міністерства соціальної політики України.

За детальною інформацію звертайтеся до Служби у справах дітей Рава-Руської міської ради за адресою: м. Рава-Руська, вул. Ярослава Мудрого, 3 (другий поверх), тел. 097 620 22 64 – Ледвій Оксана Миколаївна.