Щодо видачі дозволів на перебування у прикордонній смузі

  • 279

Фото без опису

 

Сьогодні, 18 квітня, відбулася робоча нарада, на якій було обговорено зміни до прикордонного режиму. У заході взяли участь міський голова Рава-Руської Іван Івануса, працівники міської ради, старости та представники Державної прикордонної служби України.

Нарада була спрямована на вирішення питань, пов'язаних із наданням дозволу на в’їзд, перебування, провадження робіт, або пропуск у прикордонну смугу.

Попередньо відомо, що відтепер для перебування у прикордонній смузі (5 км від лінії державного кордону) обов’язковим є наявність дозволу органу ДПСУ. Ця міра введена з метою підвищення рівня безпеки та контролю в цій зоні.

Дозволи непотрібно оформлювати таким категоріям:

  • особи, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;
  • водії вантажівок та особи, що їх супроводжують, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;
  • особи, якій пересуваються транспортними засобами від одного до іншого населеного пункту поблизу лінії прикордоння, шляхами, які можуть заходити за цю лінію, за умови не зупинятися на таких ділянках;
  • інші особи згідно з визначеним переліком (народні депутати, представники органів місцевої влади та інші чиновники чи правоохоронці).

Закликаємо всіх громадян, які планують перебувати у прикордонній смузі, дотримуватися вимог нових правил та отримати необхідний дозвіл!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису