У Рава-Руській відзначили День Європи

У Рава-Руській відзначили День Європи

  • Переглядів: 118

Цьогоріч Рава-Руська громада разом з цілою Україною долучилась до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності.

Підвищення пенсій з 01.03.2023 року

Підвищення пенсій з 01.03.2023 року

  • Переглядів: 309

Відділ обслуговування громадян N 14 (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області інформує:

До відома суб’єктів господарювання, що вводять в обіг та/або надають на ринку нехарчову продукцію

До відома суб’єктів господарювання, що вводять в обіг та/або надають на ринку нехарчову продукцію

  • Переглядів: 144

З метою підвищення рівня обізнаності громадськості, користувачів (споживачів), суб’єктів господарювання, що вводять в обіг та/або надають на ринку нехарчову продукцію, яка віднесена до сфери відповідальності Дежпраці, Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці розпочало інформаційну кампанію з питань здійснення заходів державного ринкового нагляду.

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області інформує про шкідливі організми у березні

ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області інформує про шкідливі організми у березні

  • Переглядів: 150

У місяці березні поява та розвиток шкідливих організмів на різних культурах буде залежати від температури повітря та вологості. У даний час поверхня полів перезволожена, вкрита блюдцями води на понижених елементах рельєфу. Якщо позитивні температури  будуть зберігатися протягом наступних декад, то озимі зернові культури будуть рости і розвиватися. З початком відновлення вегетації рослин можна очікувати також їх ураження різноманітними шкідливими організмами. Будуть мати місце розвиток і розповсюдження кореневих гнилей, борошнистої роси, снігової плісняви, аскохітозу, гельмінтоспоріозу, ринхоспоріозу та інших видів інфекцій на озимій пшениці, озимому ячмені, озимому житі, тритікале. У верхні шари грунту почнуть підніматися і наносити шкоду личинки жуків – коваликів – дротяники, гусениці озимої совки. Якщо встановиться температура +12-14°С у приґрунтовому шарі повітря, то зимуючі личинки злакових мух почнуть пошкоджувати стебла злаків.

Презентація  курсу «Практичні навички подолання стресу»

Презентація курсу «Практичні навички подолання стресу»

  • Переглядів: 187

В рамках проєкту «Надання психосоціальної та емоційної підтримки населенню та покращення в громаді якості надання послуг з психічного здоров'я», який в 2022 році реалізовувала Асоціація інноваційної та цифрової освіти через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», в 2023 році стартує безкоштовне навчання для всіх мешканців громад на онлайн-курсі «Практичні навички подолання стресу» https://hromada.academy/courses/praktichni-navichki-podolannya-stresu, зокрема й для освітян та практичних (шкільних) психологів на основі ілюстрованого керівництва Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу» за підтримки ГО «Безбар’єрність» у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми ментального здоров’я.

Розширення функцій Пенсійного фонду України з 01.01.2023 року

Розширення функцій Пенсійного фонду України з 01.01.2023 року

  • Переглядів: 113

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України, а Пенсійний фонд України.

Інформація для власників пасік

Інформація для власників пасік

  • Переглядів: 133

З метою:  - дотримання відповідальності та відкритості перед місцевими жителями;  - виконання положень нормативно-правових документів, що регулюють використання  пестицидів у сільськогосподарській діяльності;  - запобігання небажаному контактуванню населення із обробленими масивами с/г культур;  - запобігання небажаному впливу засобів захисту рослин на стан бджіл

З жовтня Пенсійний фонд України виплачує субсидії та пільги

З жовтня Пенсійний фонд України виплачує субсидії та пільги

  • Переглядів: 152

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 р. № 1041 розпочинається поетапна передача функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України.