На Львівщині працюють іноземці з 42 країн світу

На Львівщині працюють іноземці з 42 країн світу

  • Переглядів: 96

У січні-грудні торік 249 роботодавців області отримали у Львівському обласному центрі зайнятості дозволи або продовжили термін їхньої дії на застосування праці 381 іноземного громадянина із 42 країн світу.

Безробіття під час війни: заробітна плата VS допомога з безробіття

Безробіття під час війни: заробітна плата VS допомога з безробіття

  • Переглядів: 175

Станом на 01.02.2023 року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 4482 безробітних, для котрих у базі вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 3978 пропозицій працевлаштування. «Більшість вакансій (65,2%) адресовані представникам робітничих професій, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Для службовців зареєстровано лише 26,9% вільних місць праці, ще менше (7,9%) – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. Середній розмір заробітної плати, зазначений у вакансіях, становив 10,5 тис. грн, однак декому працедавці готові платити вдвічі більше, зокрема лікарям різної спеціалізації, водіям, токарям, швачкам, трактористам, слюсарям-ремонтникам, електрикам та ін. Декому пропонується ще вища винагорода: агроному – 52,0 тис. грн, машиністу крана автомобільного – 45,0 тис. грн, водіям і трактористам-машиністам – 30-40 тис. грн».

Допомоги у працевлаштуванні потребують 580 переселенців

Допомоги у працевлаштуванні потребують 580 переселенців

  • Переглядів: 114

У січні цього року до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернулося 166 вимушено переміщених осіб з районів ведення бойових дій або тимчасово окупованих територій, із них 130 набули статус безробітного. За скеруванням служби зайнятості 44 особи з числа ВПО минулого місяця вдалося забезпечити роботою. Працевлаштувалися переселенці в основному у заклади сфери торгівлі та послуг (31,0%) і на підприємства переробної промисловості (27,6%). Тепер вони працюють продавцями, офіціантами, пекарями, бухгалтерами, швачками, двірниками, вантажниками, прибиральниками службових приміщень та ін.

До 250 тис. гривень на старт або розвиток бізнесу: відновлений прийом заяв на  участь у програмі «єРобота»

До 250 тис. гривень на старт або розвиток бізнесу: відновлений прийом заяв на участь у програмі «єРобота»

  • Переглядів: 81

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» з лютого поточного року відновлений прийом заяв охочих отримати мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу.

Якими активними програмами скористалися працедавці у 2022 році?

Якими активними програмами скористалися працедавці у 2022 році?

  • Переглядів: 85

У період війни Львівська обласна служба зайнятості працює над реалізацією кількох активних програм, спрямованих на створення нових робочих місць і збереження трудового потенціалу, допомагаючи таким чином безробітним повернутися до трудової діяльності, а підприємствам – знайти потрібний персонал. 

Серед безробітних 75% становили жінки

Серед безробітних 75% становили жінки

  • Переглядів: 94

Станом на 01.01.2023 року за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 5,1 тис. безробітних, із котрих 75% становили жінки, 40% – мешканці сільської місцевості.

Кому яку зарплату пропонують працедавці

Кому яку зарплату пропонують працедавці

  • Переглядів: 74

На початку січня цього роком Львівська обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 3,4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. 

За програмою «єРобота» в області буде створено 1045 нових робочих місць

За програмою «єРобота» в області буде створено 1045 нових робочих місць

  • Переглядів: 89

Серед переможців програми «єРобота», яка передбачає надання мікрогрантів для відкриття або розвитку бізнесу, – 433 заявники із Львівської області.  «Сума грантових коштів, що будуть освоєні на Львівщині, становить 101,6 млн грн. Із них 65,1 млн грн вже надійшли на рахунки 278 учасників програми. Середній розмір фінансової підтримки держави – 234,7 тис. грн», – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.